2008. február 14., csütörtök

A kitiltott Isten válasza

Az ismert amerikai lelkész,Billy Graham leányával,Anne Grahammel készitettek interjút az egyik rádió műsorban,amelyikben,Jane Clay riporternő megkérdezte őt az utóbbi idők borzalmas eseményeivel kapcsolatban:
-Hogyan engedte meg Isten,hogy ilyenek történjenek?
Anne érdekes választ adott:
-Úgy hiszem,Istent nagyon elszomoritja ami velünk törtenik,ám évek óta azt mondjuk neki, menj ki az iskoláinkból,a kormányunkból és távozz az életünkből.És Ő amilyen getleman, csendbe hátra huzódott.Miképp várhatjuk el Istentől,hogy áldását és védelmét adja,ha egyben arra szólitjuk fel,hogy hagyjon bennünket békén.O' Hare (akit meggyilkoltak,testét nemrég találták meg) panaszkodott,hogy nem akar imádságot az iskoláinkba,és mi azt mondtuk: rendben.
Aztán valaki, azt mondta,jobb volna ha nem olvasnánk Bibliát,amely azt mondja :ne ölj,ne lopj és szeresd felebarátodat,mint önmagadat. És mi azt mondtuk: rendben.
Azután Dr.Benjamin Spock azt mondta ne fenekeljük el gyerekeinket,ha rosszul viselkednek mert a személyiségük megsérül ,és lerombolhatjuk önbecsülésüket-(Spock fia öngyilkos lett).- És mi azt mondtuk ,egy szakember biztosan tudja mit beszél ,és azt mondtuk: rendben.
Azután valaki azt mondta,hogy a tanárok es az osztályfőnökök jobb,ha nem fegyelmezik a gyerekeinket,amikor rendetlenek. És az iskola vezetői azt mondták,hogy a tanárok inkább meg se érintsék a diákokat,nehogy rossz reklámot csináljanak az iskolának, és semmiképp nem akarjuk,hogy bepereljenek bennünket.És mi azt mondtuk: rendben.
Azután valaki azt mondta, hagyjuk, hogy a diáklányaink abortuszt végezhessenek,ha akarnak és nem kell,hogy ezt elmondják szüleiknek. És azt mondtuk: rendben.
.
.
.
És azután a szórakoztatóipar azt mondta,csináljunk tv-műsorokat és mozifilmeket,amelyek az erőszakot az erkölcstelenséget és a tiltott dolgokat tartalmazzák.És készitsünk olyan zenefelvételeket,amelyek bátoritanak a nemi erőszakra,kábitószer fogyasztásra,a gyilkosságra az öngyilkosságra és különböző sátáni dolgokat dolgozzanak fel. És mi azt mondtuk ez csak szórakozás,nincs is rossz hatása,és külömben sem veszi senki komolyan ugyhogy csak hadd menjenek.
Most pedig feltesszük magunknak a kérdést:miért nincs a gyerekeinknek lelkiismerete,miért nem tudnak külömbséget tenni a jó és rossz között és miért nem okoz nekik problémát,hogy megöljék az idegeneket az osztálytársaikat,saját magukat.
Talán ha elég hosszan és elég keményen elgondolkozunk rajta akkor ki tudjuk találni.Azt hiszem, elég sok köze van mindennek ahoz a mondáshoz, hogy amint vet az ember ugy arat.

"Kedves Isten,miért nem mentetted meg azt a kislányt,akit megöltek az osztályban?
Tisztelettel egy Érintett Tanuló
És a válasz:

"Kedves Érintett Tanuló !Ki vagyok tiltva az iskolából.
Tisztelettel Isten

Furcsa milyen egyszerü az embereknek kivetni,kidobni Istent, zagyvaságoknak,értelmetlenségeknek tartani űzeneteit,azután csodálkozunk ,hogy miért megy pokolra a világ.
Furcsa,mennyire elhisszük,amit az újságok irnak de megkérdőjelezzük azt amit a Biblia mond.Furcsa,hogyan mondhatja valaki"Hiszek egy Istenben"miközben Sátánt követi,aki egyébként szintén hisz Istenben.
Furcsa,hogy milyen gyorsan készen vagyunk az itélkezésre és mennyire nem a megitélésre.Furcsa,milyen gyorsan tovább tudjuk a viccek ezreit és azok bozóttűzként terjednek a köztudatba,de az Úrról szóló űzenetekkel tesszük ezt ,az emberek kétszer is meggondolják,mielőtt továbbitanak.
Furcsa,hogy az erkölcstelen,obszcén,durva,es vulgáris dolgok szabadon áramlanak a világhálózatban,miközben Istenről szóló nyilvános beszédet elnyomják az iskolákban és a munkahelyeken.Furcsa,hogyan lehet valaki Krisztusért lángoló vasárnap és láthatatlan keresztény hétköznapokban.
Furcsa hogy jobban érdekel,mit mondanak rólam az emberek,mint az,hogy mit mond Isten felőlem. Gondolkodol????
Add tovább ezt az üzenetet,ha ugy gondolod,hogy megéri!Ha nem,akkor szabadulj meg tőle.Senki nem fogja megtudni,hogy ezt tetted
azonban,ha kidobod ezt az elmélkedést ,akkor ne panaszkodj arról,hogy milyen rossz bőrben van a világ!

a cikk G.Atya blogjából származik